Zinkensdamms IP 1
14 april 2022
20:00

Referat: Reymersholms IK - Västerhaninge IF

Svår bortamatch mot ett svårspelat Reymers slutade med en rättvis Västerhaninge seger med 0-1.
Reymers kom ut bäst första 20 och under perioden skapade dom sin enda riktiga målchans i matchen men Usse gjorde en fin räddning och bollen gick ut till en resultatlös hörna. Därefter tog Västerhaninge över matchen och släppte aldrig greppet om den. Hamody hade ett farligt skott och Oskar hade en nick som smet över ribban. 0 - 0 i paus.

Andra halvlek fortsatte som den första slutat mycket kamp med ett Västerhaninge i förarsätet. Reymers kom inte någonstans, det skapade frustration i hemmalaget . Frustrationen spreds mer och mer i det grönvita laget. I den 57:e minuten Dennis driver förbi en Reymersförsvare och blir fälld med straff som följd. Valle stegar fram, säkerheten själv och trycker in 0-1. Gnäll och dålig disciplin i hemmalaget renderar i först en utvisning då en spelare sparkar bort bollen efter avblåsning på slutet på matchen kom en till utvisning och det hade i sanningens namn kunnat vara ett par utvisngar till för Reymers. Vi antar att Reymers spelarnas frustration bottnade i att de kände att de mötte ett lag som för kvällen var numret för stort.

Västerhaninge backade hem efter ledningsmålet och kontrollerade matchbilden fullständigt. Reymers skapade inte en enda målchans på de sista trettio. Ett felfritt defensivt Västerhaninge höll ihop lagdelarna och gjorde det svårt för hemmalaget.

I den 92:a blir Chia fälld av keepern i Reymers, ny straff men denna gång så missas den.

Sammanfattningsvis: En kontrollerad seger. En kollektivt väl genomförd bortamatch. Nu väntar IFK Aspudden i nästa match hemma på Hanveden. Aspudden vann me d hela 5-2 mot IK Viljan så det lär bli en tuff match.